Rosévin – En populær aperitif

Rosévin er blevet en utrolig populær blandt danskerne i løbet af de seneste par år. Her på VinCooperativet finder du derfor et stort og varieret udvalg af den karakteristiske lyserøde rosévin, der byder på helt specielle smagsoplevelser. Alle vores rosévine fås til faste, lave priser hele året rundt, så du altid er garanteret at finde en rosévin til din festlige anledning eller kommende middag.

Gå på opdagelse i vores store sortiment af både søde og tørre varianter af rosévin. På VinCooperativet hjælper dig med at finde frem til den rosévin, der passer til netop din grillaften på terrassen eller festlige aften i selskab med dine kære.

Den lyserøde rosévin

Rosévinen er en let, lyserød vin, der er fremstillet af røde druer. Mange tror fejlagtigt, at rosévin er en blanding af rød- og hvidvin eller rød- og hvidvinsdruer. Dog er rosévinen lavet på de søde, røde druer, hvor skallerne fjernes kun ganske få timer efter, gæringen er begyndt. Drueskallerne afgiver her en lille smule garvesyre til vinmosten, hvilket giver rosévinen den karakteristiske lyserøde farve, som mange kender rosévinen for. Farven på rosévin afhænger derfor af, hvor længe de røde druers skal får lov til at gære i vinens væske under fremstillingen.

Den populære rosévin består således af gæret frugtsaft fremstillet af søde druer, som er fyldt med sukker. Rosévinen byder derfor på en helt særlig kombination af både syre og sødme. Rosévinen produceres i hele verden og laves ikke kun på én specifik drue. Den er derimod baseret på flere forskellige vindruer. Rosévinen kan derfor fremstilles i alle verdens lande, men du finder de fleste rosévine fra Frankrig, Spanien, Sydafrika, Italien og USA.

Rosévin – Et forfriskende supplement til middagen

Rosévinen kan både bruges til mad og som aperitif før et måltid grundet roséens forskellige smagsnuancer. Den er et forfriskende supplement til retter med fisk, salater med friske grøntsager og lyst kød. Du kan også servere den til grillretter, til paella inspireret af det spanske tema eller til en varieret buffet, der byder på lidt af hvert til den balancerede vin, der fås både sød og tør. Se mere og få serveringsforslag, når du klikker ind på den enkelte flaske i vores store sortiment.

Nyd sommeren med kold rosévin

Nyd iskold rosévin på altanen, på stranden eller på terrassen ved festlige lejligheder som en forårs- og sommerfrisk drik, eller du kan pakke den med ned i picnickurven og nyd den under solen. Når du serverer rosévinen, bør du dog altid servere den afkølet. Rosévinen bør derfor ligge på køl, inden den drikkes. Dette er også med til at gøre rosévin til en rigtig terrassebasker om sommeren, grundet den kølige, friske søde smag. Rosévin er nu er en af de vine, vi drikker allermest om sommeren i Danmark.

Når du handler ind online, får du dine vine leveret direkte til din hoveddør. Slip for besværet og køb din rosévin på VinCooperativet.

På VinCooperativet finder du også mange andre slags vine. Gå på jagt i vores udvalg af enten rødvin, hvidvin eller portvin.