Portvin

Vi kan alle blive enige om, at der ikke er noget mere lækkert end et glas portvin til desserten. Et glas portvin sætter nemlig prikken over i’et til desserten. Eftersmagen af en velbalanceret og fyldig portvin er nemlig med til at fuldende en god middag.

 

Derfor har VinCooperativet samlet et stort udvalg af lækre portvine. I vores sortiment finder du et stort udvalg af smagfulde portvine, der passer til enhver festlig anledning. Byd dine gæster på et lækkert glas portvin til en festlig aften i selskab med venner og familie. Det vil ingen sige nej til.

 

Hvad er portvin?

Portvin består af portugisiske druer, som er presset til portvin i den smukke Douro-dal i Portugal. Douro-dalen er verdens tredjeældste beskyttede vinområde.

 

Portvin laves på lokale druesorter fra Portugal. Fremstillingsprocessen er lig med fremstilling af rødvin, men der hvor processen differentierer sig, er når gæringen opnår en alkoholprocent på 6-7%. Her tilføjes der druesprit, hvilket stopper gæringen. Druespritten er også med til at holde på vinens restsukker og hæver alkoholprocenten – hvilket er til stor fornøjelse for nogle. Druespritten i portvinen sikrer også vinens sødme. En sødme der varerier alt efter hvornår druespritten tilføjes – jo tidligere, jo sødere.

 

Når portvinen er gæret færdig køres vinen til portvinshusene Vila Nova de Gaia, som ligger syd for byen Porto (hvorefter navnet portvin). Herefter lageres vinen indtil den er klar til at komme på flaske og sælges rundt om i verden.

 

VinCooperativet har portvin til enhver lejlighed

Portvinens søde og fyldige smag går ikke blot hånd i hånd med desserten. De mørke hedvine som port og sherry passer også utroligt godt med lyse frugter, is, chokolade og lyse kager. Prøv gerne Pocas White Port. Det er en god aperitif og passer rigtig godt med frugtdesserter.

Derudover kan portvinen også bruges til at pifte din kaffe op på en kold vinter dag, hvor du har bug for at blive varmet lidt mere op. Portvin kan også nydes på en varm sommerdag. Prøv f.eks. et glas iskoldt hvid portvin.

 

Portvinen passer til de fleste anledninger - kun fantasien sætter grænser. Gå på opdagelse i VinCooperativets store udvalg af velsmagende portvin.

 

Stort udvalg af smagfuld vin på VinCooperativet

På VinCooperativet byder vi på fantastiske smagsoplevelser. Du finder vin i mange smags- og duftnuancer. Du finder vin til de festlige anledninger, men også vin til hyggelige sommer- og vinteraftener. Du finder de milde, friske, tørre og kraftige. Du finder en til netop din smag og anledning.

 

Gå på opdagelse i vores store udvalg af lækre vine på VinCooperativet og få dem leveret direkte til din hoveddør. Her finder du også rødvin, hvidvin, mousserende vin og økologisk vin, der alle byder på dejlige og elegante smagsoplevelser.