Dessertvin – Smagfuld vin til en festlig middag

Mange afslutter en festlig middag med en smagfuld dessertvin, som understøtter aftenens dessert. Dessertvinen er nemlig en helt speciel sød vin, der som oftest serveres til middagens sidste ret. Dessertvinens særlige sødme kommer fra de røde druer og det høje indhold af sukker, der giver vinen denne helt særlige smagfuldhed. Derfor er dessertvinen manges førstevalg til en festlig middag efterfulgt af lækre desserter som is, kage eller ost, der nydes sammen med venner eller familie.

På VinCooperativet har vi samlet et stort udvalg af de mest populære dessertvine. Uanset om du serverer en sød trifli eller en kraftig blåskimmel til din festmiddag, har vi en smagfuld dessertvin, der passer til netop din festlige anledning.


En dessertvin til mange festlige lejligheder

Dessertvine er typisk karakteriseret ved søde vine grundet vinens høje indhold af sukker. De er dog meget mere end bare dét. Her på VinCooperativet har vi mange forskellige varianter af dessertvine, som du får til faste lave priser og med et indhold, der prydes af en helt særlig sødme.

Vi får vores populære dessertvine mange forskellige steder fra. Vi har dessertvine fra Italien, Sydafrika, Portugal og mange andre tropiske lande, hvor de søde druer dyrkes. Derfor har du altid mange varianter at vælge mellem, så du altid kan finde den dessertvin, der falder i netop din smag. Prøv fx den søde Spier Cape Vintage, når du byder dine gæster på ostebord som aftenens dessert. Den har en dyb og saftig smag af modne rosiner, mørk chokolade samt lidt krydderier og passer således til en dessert med modne oste og friske nødder. Du kan også prøve den populære Moscato d’Asti DOCG fra Fontanafredda, der er en mere tør dessertvin, som derfor passer som en god drink før middagen, til desserten eller bare til et lille glas på terrassen.


Servering af dessertvine

Når du skal udvælge dessertvinen for dine gæster, er det vigtigt at gøre sig overvejelser omkring, hvad der passer til din dessert. Udover at være sød, skal dessertvinen også passe til det, du serverer. På VinCooperativet får du derfor masser af kompetent vejledning om valg af dessertvine og andre vine, så du altid er sikker på at udvælge den dessertvin, der passer til netop din servering og festlige anledning.

TIP: Som hovedregel gælder dog, at dessertvinen skal være sødere end den mad, der skænkes til middagen. For mange mennesker udgør dessertvinen en dessert i sig selv, men den passer også til bagte sager med en smule bitterhed eller til et lækkert ostebord med en moden eller kraftig ost.

Når du skal servere dessertvinen for dine gæster, er det også vigtigt at være opmærksom på forskellen mellem den røde og den hvide dessertvin, og hvordan hver vin bør serveres. De hvide dessertvine bør som udgangspunkt serveres afkølet mellem fem og ti grader, og de røde dessertvine bør serveres ved stuetemperatur eller lettere afkølet. På den måde opnår du et resultat, der efterlader dine gæster med en mindefuld aften i sødmens tegn.

Lad dig inspirere af de mange muligheder og find din dessertvin til din festlige aften her på VinCooperativet. Vi bringer dessertvinen direkte til din hoveddør, når du køber ind hjemmefra. Så sparer du besværet og får ekstra tid til middagsforberedelserne, når du venter helt specielle gæster. 

I vores sortiment finder du også rødvin, hvidvin, champagne og meget andet.