Hedvin – Saftig vin til en festlig aften

På Coop.dk MAD finder du et stort udvalg af smagfulde hedvine og portvine, der passer til en festlig aften i selskab med venner, bekendte eller familie. Vores udvalg byder på nogle af de mest populære portugisiske vine, som du får hele året rundt.

Du kan desuden finde masser af inspiration og vejledning om hedvine her på Coop.dk MAD. Vi vinfakta om både smag, tørhed og naturligvis serveringsforslag. Når du går på opdagelse blandt de mest populære hedvine, kan du opleve både klassiske eller nye varianter af hedvine. Vi har blandt andet masser af smagfulde portvine at vælge imellem, men også spændende kirsebærvin fx. Gør derfor noget ekstra for dig selv, din ost eller din chokoladedessert og sæt trumf på smagsoplevelsen med en smagfuld hedvin. Du kan også pifte din kaffe op med et skvæt portvin, eller nyde en varm sommeraften med en iskold hvid portvin med tonic i hånden. Mulighederne er mange her på Coop.dk MAD, og vi har garanteret den hedvin, der passer præcis til din anledning.


Hedvin – Portvin og Sherry

Hedvinen er kendt for at være en druemost, der er forstærket med druesprit eller brandy for at give vinen en langt bedre holdbarhed. I hedvin er der en større alkoholprocent end i en normal rød- eller hvidvin. I hedvin er der typisk en alkoholprocent på helt op til 15-22 %, hvilket giver den en langt større intensitet og fylde, som medvirker til hedvinens særligt gode smag. Den efterlader således et meget større karakteristisk og intenst smagsindtryk end andre normale vine, og derfor bruges hedvinen oftest som en klassisk aperitif eller som en dessertvin til en lækker dessert. Vi anbefaler sød hedvin til søde desserter, og du skal fx ikke være bange for at vælge en rigtig sød portvin til din risalamande.  

Den mest populære hedvinstype er portvinen, der kan drikkes i selskab med en moden ost eller en lækker dessert. De mørke hedvine som port eller sherry går i spænd med lyse frugter, is eller lyse kager.

En anden af vores andre populære hedvine er den spanske sherry. Det er en populær vin til blandt andet desserter. Dog kan den populære sherry drikkes til meget mere end blot desserter. Prøv fx den søde vin, når du serverer tapas, fisk, eller når din bagning trænger til ekstra pift.

TIP: Når du skal vælge din hedvin til en festlig middag eller dessert, gælder der som hovedregel, at lyst passer til lyst og mørkt passer til mørkt. Holder du dig til denne huskeregel, vil du sørge for, at dine gæster for en mindefuld aften med den kraftige smag af røde druer.