Dyrevelfærdsmærket - Der er forskel på hjerter

Dyrevelfærd: Der er forskel på hjerter - Se Coops dyrevelfærdshjerter

Går man ind for dyrevelfærd, skal man gøre det helhjertet. Derfor har vi i Coop sakbt en mærkningsordning, der gør det nemmere at gå efter dyrevelfærden.

Dyrevelfærdsmærkerne er kommet for at blive. Vi begyndte med kylling, æg, mælk, svin og hakket oksekød. Nu kan du også finde hjerterne på udskæringer af kalv og oksekød og på dobbelt så mange varer i køledisken.

Vi satte fra begyndelsen barren højt. Mærkningen sker med 1 – 4 hjerter, hvor 1 hjerte kun gives, hvis dyrevelfærden ligger markant over dansk lovgivnings krav om opdræt af dyr, og hvor 4 hjerter går til den ekstraordinære indsats.

Med hjertet på rette sted har det gjort en væsentlig forskel for dyrevelfærden. Fx har 6 mio. kyllinger fået et bedre liv, sin Coop begyndte på mærkningen.

Du kan også være med til at gøre en forskel. Uanset hvor mange hjerter du lægger i kurven, er det dyrevelfærd, der kan mærkes.

Læs hvad de 4 mærker betyder her - og se varerne herunder:

Dyrevelfærd. Det Gode Staldliv. Det Gode Udeliv. Det Økologiske Liv. Det Ekstra Liv.

Divider1

Det Gode Staldliv

Divider2

Det Gode Udeliv

Divider3

Det Økologiske Liv

Divider4

Det Ekstra Gode Liv

Divider1

Det Gode Staldliv - 1 hjerte
Mere plads i stalden og løsdrift så dyrene har bedre mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd.
Strøelse og rodemateriale der passer til dyrets natur og typisk grivfoder hele livet.

Divider2

Det Gode Udeliv - 2 hjerter
Ud over gode staldforhold og løsdrift kommer køerne på græs om sommeren og grisene har hele året adgang til frisk luft på friland.
Høns og kyllinger bestemmer selv, om de vil være ude eller inde.
Det passer bedst til deres naturlige adfærd.

Divider3

Det Økologiske Liv - 3 hjerter
Endnu mere plads og frihed til at bevæge sig frit og naturligt - både ude og inde.
100% økologisk foder hele livet og senere fravænning.
Der er strenge regler for brug af medicin.

Divider4

Det Ekstra Gode Liv - 4 hjerter
Det Ekstra Gode Liv tildeles af et uafhængigt ekspertpanel og gives kun for den ekstraordinære store indsats, der gør en markant forskel for dyrevelfærden.

Få forklaringen på de 4 niveauer i de 4 videoer herunder.
 
1. Ægliggende høns:
 

 2. Svin:

3. Malkekøer: 

4. Kyllinger:  

Omtanke for dyrevelfærd

Velfærd gælder ikke kun mennesket og vores samfund – velfærd gælder også dyr. Coop.dk MAD tilbyder et bredt udvalg af råvarer, der er produceret med omtanke for dyrenes velfærd.

Dyrevelfærd er en etisk forpligtelse til at sikre dyrenes velbefindende – både fysisk og psykisk. Det er menneskets ansvar at sørge for, at dyrene har det godt, og ikke lever under dårlige vilkår. Coop.dk MAD bakker op om dyrevelfærd, og vi tilbyder et bredt udvalg af varer, der er produceret med omtanke for dig og dyrene.

Dyrevelfærd er en bred betegnelse for både dyrenes fysiske og psykiske velbefindende, menneskets bekymring for dyrenes velfærd og debatten om dyreetik og dyrs rettigheder. Spørgsmålet om dyreetik og dyrs rettigheder kan fx være relateret til forskellige former for brug af animalske produkter.

Dyrevelfærd og økologi

Det kan være svært at kende forskel på de ’almindelige’ konventionelle varer og dem, der er mærket med enten frilands- eller Ø-mærket.

Coop har lanceret sit helt eget dyrevelfærdsmærker med en række informationer om, hvad forskellen er på de vilkår, dyrene lever under, så du bedre kan forstå, hvad forskellen er på konventionelt kød, frilandskød og økologisk kød. På den måde sikrer vi den bedste dyrevelfærd.

Forskellen på økologiske grise, konventionelle grise og frilandsgrise

 • Når grisen kommer til verden: Hvis svinekød skal mærkes med frilandsmærket, skal grisen komme til verden i hytter på friland. De små frilandsgrise må blive sammen med deres mor indtil de er minimum fem uger gamle. Økologiske smågrise må derimod blive sammen med deres mor i minimum syv uger. Konventionelle grise kommer til verden i stalde blandt andre grise, og skal vænnes fra deres mor når de er tidligst 4 uger.
 • Plads for slagtesvin: Ved en vægt på 100 kg. skal en frilandsgris have adgang til et udendørsareal på minimum 1,20 kvadratmeter, og en økologisk gris skal have adgang til 2,30 kvadratmeter. Derimod skal den konventionelle gris kun have adgang til minimum 0,65 kvadratmeter i en stald.
 • Hvad får grisen at spise?: Den økologiske gris skal have groft foder, der er GMO-frit og 95 % økologisk. Frilandsgrisene får konventionelt foder, dog uden animalsk fedt, der kan give grisen mavesår. De konventionelle grise får også konventionelt foder, dog ikke renset for animalsk fedt, hvorfor grisene ofte får mavesår.
 • Når grisen fragtes til slagteriet: Frilands- og økologiske grise må ikke transporteres i mere end otte timer. Der er samtidig krav om gummibund og luftaffjedring til lastbilen. Det krav stilles der ikke til de konventionelle grise. De konventionelle grise må transporteres i op til 24 timer i en særlig lastbil.

Forskellen på økologisk oksekød, konventionelt oksekød og frilandsoksekød

 • Når koen kommer til verden: Økologiske kalve og frilandskalve skal blive sammen med deres mor i mindst 24 timer efter fødslen, og de skal fodres med komælk i mindst tre måneder. Derimod skal konventionelle kalve kun blive sammen med deres mor i 12 timer. Der er ingen krav om at konventionelle kalve skal have komælk.
 • Kommer koen ud i den friske natur? Økologiske køer og frilandskøer lever længere end de konventionelle. Det skyldes blandt andet, at frilandskøer og økologiske køer kommer på græs hele sommerhalvåret. Derimod får kun 16% af de konventionelle køer mulighed for at komme ud i den friske luft. De fleste lever hele i stalden hele deres liv.
 • Hvad får koen at spise? Frilandskøer og økologiske køer får i gennemsnit ti gange så meget frisk kløvergræs som de konventionelle køer. Græsset giver kødet en sundere sammensætning af fedtsyrer. De konventionelle køer får typisk majsensilage, som er dyrket ved brug af kunstgødning og sprøjtegifte. Det er tilladt at fodre de konventionelle køer med gensplejset foder.
 • Når køerne skal fragtes til slagteriet: Frilandskøer og økologiske køer må transporteres i maks. otte timer i alt. Samme krav stilles ikke til de konventionelle køer. De konventionelle køer må have op til 29 timers transporttid til slagteriet med én times pause.

Forskellen på økologisk kylling, konventionel kylling og frilandskylling

 • Flokstørrelse: Økologiske kyllinger og frilandskyllinger har væsentligt mere plads at bevæge sig på end de konventionelle. En flok økologiske kyllinger og frilandskyllinger må indeholde maks. 4.800 kyllinger, hvorimod der for de konventionelle kyllinger ikke eksisterer noget maksimalt antal. Deres flokstørrelse ligger typisk på ca. 40.000 kyllinger.
 • Kyllingernes levetid: Der er stor forskel på levetiden for henholdsvis økologiske kyllinger eller frilandskyllinger på den ene side og konventionelle kyllinger på den anden side. Økologiske kyllinger og frilandskyllinger lever næsten dobbelt så længe som konventionelle kyllinger, fordi de vokser langsommere.
 • Adgang til det fri: Økologiske kyllinger og frilandskyllinger skal have adgang til det fri, og der skal være dagslys i stalden. For konventionelle kyllinger stilles der derimod ingen krav til hverken dagslys eller adgang til det fri.

På Coop.dk MAD mener vi, at økologi skal være et hvermandseje, og derfor tilbyder vi et bredt udvalg af økologiske varer - herunder økologisk svinekød, oksekød og kylling, som sikrer dyrene de bedste vilkår. Det har vi i Coop gjort i mere end 30 år.

 

Se også filmene om Coops Dyrevelfærdsmærke og det gode dyreliv herunder:
 

 

 

 

Vælg leveringstidspunkt

Vi vil gerne sikre os, at dine varer er på lager, når du skal bruge dem.
Derfor bedes du vælge sted og tidspunkt for at kunne fortsætte med at handle.

Vælg første leveringstid

Efterfølgende måltidskasser leveres samme ugedag og tid


Kl.
{{selectedSlot.text}} {{selectedSlot.amountText}} kr. * {{selectedSlot.step2DiscountedAmountText}} kr.


{{error.message}}

Modtag en besked, når vi leverer hos dig

Vi leverer desværre ikke til postnummeret {{postalCode}} på nuværende tidspunkt.
Indtast din e-mail herunder, så vil vi kontakte dig, hvis vi starter levering
i dit postnummer.

Tak for din interesse

Vi kontakter dig, hvis vi starter levering indenfor dit postnummer.

Du forsøger at ændre postnummer for din levering, men det er desværre ikke muligt. Hvis du vil have leveret dagligvarer i dette postnummer, skal du lave en ny bestilling hos din lokale Coop-butik, som du nu kan handle hos online.
{{localStore.city}}
Fejl
{{error.message}}

Oplys venligst dit postnummer for at se mulige leveringstidspunkter.

Tidspunkter, hvor du ikke behøver at være hjemme

Formiddag
Eftermiddag
Aften

Tidspunkter, hvor du skal være hjemme

Formiddag
Eftermiddag
Aften

Spar penge på levering

 

Køb for {{basket.deliveryDiscount.step2ActivationAmount.formatShort}}
Yderligere {{ basket.deliveryDiscount.remainingToActivateStep2.formatNormal}}

Og spar {{ basket.deliveryDiscount.step2Discount.formatShort }} på levering

Køb for {{basket.deliveryDiscount.step3ActivationAmount.formatShort}}
Yderligere {{ basket.deliveryDiscount.remainingToActivateStep3.formatNormal}}

Få gratis levering
Og spar {{ basket.deliveryDiscount.step3Discount.value | toAmountPlain }} på levering

Fri levering

Du får fri levering, hvis du køber for over {{basket.deliveryDiscount.step3ActivationAmount.format}}

Deadline for bestilling

 

Click & Collect


Vælg leveringstidspunkt

Levering:{{ selectedDeliveryDay.text }} {{ selectedSlot.text }}

1.Indtast kode

Ugyldig kode
{{error.message}}

Bemærk!

Ansvaret for varerne overgår til køber ved levering til afhentningsstedet.
{{drop.name}}
{{drop.streetName}} {{drop.streetNumber}}
{{drop.postalCode}} {{drop.city}}

2. Vælg dato

Uge {{weekDayName}}
{{week.text}} {{day.text}} {{day.text}}

3.Vælg tidspunkt

Erstatningsvarer

Hvad menes med en erstatningsvare? Ud fra hvilke kriterier får jeg en eventuel erstatningsvare? Hvad sker der, hvis en vare er udsolgt? 

 

dagligvarer online

I situationer, hvor en bestilt vare ikke kan leveres, tilbyder vi dig en erstatning for den bestilte vare. Dog kun hvis du har accepteret dette ved din bestilling på Coop.dk MAD. Du vælger selv ved bestillingen, om du siger ”ja” til erstatningsvarer.

Erstatningskriterier

Har du sagt ”ja” til erstatningsvarer, vil du enten:

1) Modtage en tilsvarende eller bedre vare til samme pris som den bestilte.

2) Modtage en vare af lavere kvalitet til en lavere pris (prisen på den leverede vare).

Har du ikke sagt ”ja” til erstatningsvarer, eller kan vi ikke finde en passende erstatning, skal du naturligvis ikke betale for den pågældende vare, og beløbet udgår af din faktura. 

Udsolgte varer

Du kan desværre opleve, at visse varer er udsolgte på Coop.dk MAD. Så snart varen ikke er at finde på vores lager, vil den stå som udsolgt på Coop.dk MAD.

Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre dig friske varer. Derfor tilbyder vi dig holdbarhedsgaranti på en lang række varer. For at overholde denne garanti kan der ved visse bestillinger opstå den situation, at en vare bliver kasseret i vores kvalitetskontrol - og at vi dermed desværre ikke kan levere den, selvom du har kunnet bestille den på Coop.dk MAD i første omgang.

Desuden kan der også opstå den beklagelige situation, at vores leverandører ikke kan levere en eller flere friske varer, på den dag, hvor du skal have leveret dine varer.

Hvis en bestilt vare bliver kasseret i vores kvalitetskontrol, eller vores leverandører ikke kan levere varen, på dagen hvor din levering sker, tilbyder vi dig en "erstatningsvare" ud fra ovenstående erstatningskriterier, såfremt du har sagt ”ja” til erstatningsvarer.

Du kan desværre ikke få leveret på det tidspunkt du tidligere har valgt

I mens du har været væk, er det det ønskede leveringstidspunkt desværre ikke længere tilgængeligt.Vælg venligst et andet leveringstidspunkt.
Ja tak - lad mig vælge et andet leveringstidspunkt
Jeg vælger et leveringstidspunkt senere

Vil du beholde din reservation?

Vi reserverer i øjeblikket dine varer samt dit valgte leveringstidspunkt.

Din reservation udløber om {{remindercountdown}} sekunder

Annullerer du din reservation eller er tiden herover udløbet, så kan vi ikke garantere dig, at alle varer og dit valgte leveringstidspunkt vil være tilgængelige ved afslutning af dit køb.

Du vil stadig kunne se dine varer i kurven uanset dit valg.

Ja tak - behold reservationen
Ja tak - behold reservationen
Annuller reservationen

Disse varer er ikke længere tilgængelige

Det er desværre ikke alle produkterne fra din tidligere ordre, som stadig er tilgængelig i vores butik. Det beklager vi. Nedenfor kan du se hvilke varer, der ikke længere er tilgængelige.

Kundeservice

{{lineItem.displayName}} {{lineItem.brand}} {{lineItem.displayName}} *

Flyt varer til din ordre?

Der er varer i din indkøbskurv. Vil du flytte disse varer til ordren, der leveres {{vm.deliveryText.toLowerCase()}}?

Der er varer i din indkøbskurv.
Ønsker du at beholde disse varer eller at fjerne dem fra kurven? {{vm.deliveryText.toLowerCase()}}