Irma Vin – god vin til alle

God vin til fornuftige priser kan være svære at finde frem til, men det laver Coop.dk MAD om på. Irma har nemlig valgt de mest velsmagende vine fra nogle af de bedste egne i verden, så du nemt kan nyde frugterne af vinavlernes passionerede arbejde. 

 

Irma Vin giver dig et bredt udvalg af kvalitetsvin, der sætter gang i dine sanser og fuldender de gode stemninger og de velsmagende måltider. Nyd vinen, som den er, eller lad den være prikken over i’et i både stærke, milde og kraftfulde måltider.

 

Vin for alle

Der er ikke noget som at åbne en god flaske vin til maden og nyde den i selskab med venner og familie. Vinen fremhæver de gode smage, giver nydelse og skaber hygge. Hvad enten du er en novice i vinens verden, en passioneret vinkender eller blot sætter pris på god vin, har Irma Vin helt sikkert noget til dig.

Du kan vælge mellem over 150 vine fra mange forskellige lande og distrikter, og druerne spænder bredt – fra dem du kender i forvejen, til dem du måske endnu ikke har smagt.

 

Kend din drue

Rød, hvid, rosé eller bobler. Vinhylderne kan hurtigt føles uoverskuelige, og der er stor forskel på druer, lande og regioner, når det kommer til vin. Hvis ikke du kender dine præferencer, kan det være svært at vælge den rigtige flaske. Prøv derfor at bide mærke i, hvilke druer du foretrækker og gå dernæst videre til lande og regioner. Den samme drue kan nemlig smage markant anderledes fra land til land. En Pinot Noir fra Californien er således meget anderledes end en Pinot Noir fra Frankrig. På de fleste vine fremgår druens navn på mærkatet, og der skulle det også gerne stå, hvor vinen kommer fra. Nedenfor ses et udvalg af kendte druer, som du med stor sandsynlighed er stødt på før.

 

Rød:

  • Pinot Noir
  • Merlot
  • Cabernet Sauvignon
  • Syrah/Shiraz
  • Zinfandel

Hvid:

  • Chardonnay
  • Riesling
  • Sauvignon Blanc

Irma Vin giver dig også mulighed for at vælge vin fra hele verden, så du kan udvide din horisont og finde de smage, der passer bedst til dig. Vin fra Californien, vin fra Italien og vin fra Sydafrika er blot et lille udvalg af de vinlande, du finder repræsenteret her i specialbutikken.

 

Opbevaring af vin

Når du har købt din vin, opbevares den bedst på et mørkt og køligt sted. Skal vinen opbevares i længere tid kan du gemme den væk i kælderen eller et andet køligt sted, men har du brug for at have vinen lige ved hånden, fungerer et skab i køkkenet også fint. Det vigtigste er, at temperaturen ligger et sted mellem 13-18 grader.

 

For at få de bedste smage frem i vinen, er det heller ikke helt ligegyldigt, hvordan den serveres. Rødvin nydes bedst ved stuetemperaturer omkring 18 grader, mens hvidvin bør nedkøles. Tag hvidvinen ud af køleskabet cirka 20 minutter før den skal nydes, for at den ikke er alt for kold. Er vinen for kold, kommer smagsnuancerne ikke lige så godt til udtryk. 

 

Du kan læse meget mere om vin under VinCooperativet, hvor du finder endnu flere vinvarianter.

 

Vi leverer direkte til døren

Står du og skal holde fest og bruge en del vin, så tøv ikke med at handle på Coop.dk MAD. Vi leverer alle dine varer direkte til døren, så du slipper for at slæbe de tunge kasser med vin hjem til dig selv. Nemmere bliver det ikke.

 

Er det første gang du handler på Coop.dk MAD? Læs mere om hvordan du nemt og bekvemt handler online på Coop.dk MAD.