Nemmere for dig at finde glutenfri varer

Coop.dk MAD har gjort det lettere for dig, der gerne vil undgå gluten. I vores sortiment finder du et stort udvalg af glutenfri produkter, så du nemt kan finde frem til de varer, der passer til dit behov. Som glutenallergiker giver det dig ekstra sikkerhed, når du køber ind. 

Indeholder det gluten?

Mange fødevarer indeholder gluten, og det kan være svært at finde ud af, om der indgår gluten i fødevareprodukter, da det ofte kræver et nøje kig på varedeklarationen. Det slipper du for, når du går efter produkter i specialbutikken ”glutenfri”. På Coop.dk MAD kan du på ingredienslisten for hvert produkt se glutenholdige ingredienser og andre allergener markeret med fed eller versaler, så dig med glutenallergi kan lægge varer i kurven med ro i sindet.

Hvad er glutenallergi?

Glutenallergi – der også går under betegnelsen cøliaki – skyldes intolerance og overfølsomhed over for nogle proteiner som findes i hvede, rug og byg. Spor af gluten kan også findes i andre afgrøder som eksempelvis havre, selvom havren i sig selv ikke indeholder gluten. Det skyldes, at havre ofte dyrkes eller fremstilles tæt på andre glutenholdige kornsorter.

Når personer med glutenallergi indtager mad med gluten, sker der en reaktion i tyndtarmens slimhinder som gør, at maden bliver sværere at fordøje. Reaktionen betyder også, at vitaminer og mineraler ikke optages optimalt, hvilket kan resultere i mangel på vigtige næringsstoffer.

Selvom lidelsen populært kaldes en allergi, er der faktisk tale om en kronisk sygdom i tyndtarmen, der er delvis arvelig. Sygdommen kan opstå hele livet, men oftest ses de første symptomer allerede i barndommen.

Undgå gluten

Ligesom ved fødevareallergi og andre former for overfølsomhed over for mad, er behandlingen mod glutenallergi at undgå de fødevarer, du ikke kan tåle. For glutenallergikere er det derfor vigtigt at kunne stole på de produkter, der markedsføres som glutenfri. Coop.dk MAD lever altid op til kravene for markering af glutenholdige ingredienser på vores produkter. Derfor kan du trygt fylde kruven med de glutenfri varer fra specialbutikken her.