Valentinsdag

Hvorfor fejrer vi Valentinsdag?

Start romantikken med lækker mad, ægte champagne og god chokolade. Få valentinsgaverne leveret direkte til døren, så du ikke skal liste dig ud tidligt om morgenen - men blot kan forkæle din udkårne.

Will you be my Valentine? Valentinsdag er en af de mange traditioner, vi har hentet fra USA.
Traditionen er forholdsvis ny i Danmark, i forhold til USA. I Danmark bliver valentinsdag ofte omtalt som en dag blomsterhandlerne har opfundet for at sætte gang i blomstersalget. Men faktisk er der en fin historie bag dagen.

Dagen blev indført i år 496 af pave Gelasius og er opkaldt efter en romersk præst, kaldet Valentin.

Hvornår er Valentinsdag?

Valentinsdag falder altid den 14. februar.  Det er her store dele verden bliver forkælet med røde hjerter, røde roser og hjerteformede chokoladeæsker. Det er dagen, hvor kærlighedserklæringer gives og modtages, og hvor kærligheden generelt fejres og markeres.

Mobil _divider _coopbil _1520x 80

Find alt til Valentinsdag her

Hvem var Valentin egentlig?

Hvem Valentin helt præcist var, er historisk lidt usikkert, for den katolske kirke havde nemlig hele tre helgener ved navn Valentin. Den mest berygtede historie knytter sig til den romerske præst Valentin. Han viede folk i en periode, hvor kristendommen ikke var en statsreligion i Romerriget, og hvor ægteskaber faktisk var forbudt pga. den daværendes kejsers ønske om at unge mænd skulle deltage i hans hær frem for at agere familiemænd. Den bedste kriger var nemlig single og ikke gift!

Det satte Valentin sig imod og ægtede de unge forelskede mennesker trods kejserens forbud. Valentins vielser blev dog opdaget og han blev fængslet og dømt til døden. Kort inden henrettelsen af Valentin – der selvfølgelig fandt sted den 14. februar år 270 - blev han forelsket i fangevogterens datter. Som afskedsbrev skrev Valentin en hilsen til hans store kærlighed, hvor han underskrev det med ”Din Valentin”. Om det er derfor mange underskriver deres valentinskort med ”Din Valentin”, er historien lidt usikker omkring.

Men traditionen har hængt ved lige siden også selvom kejseren gjorde, hvad han kunne for at aflive traditionerne. De romerske mænd blev ved med at bruge den 14. februar til at sende breve til deres elskede. I dag bliver der alene i USA sendt op omkring 192 millioner valentinskort om året.

De perfekte gaver til valentinsdag

Der er mange traditioner forbundet med Valentinsdag i dag. Men der findes dog meget delte meninger om, hvorvidt folk er til traditioner eller ej. Men er man i et parforhold, så kan det være risky business at undlade at købe chokolade eller blomster til sin store kærlighed.

Derfor har vi hos Coop.dk MAD fundet et lækkert udvalg til dig, så du nemt at finde den helt perfekte valentinsgave til din partner – mand som kvinde, vi har noget, der kan forsøde tilværelsen hos alle. Vi har nøje udvalgt skønne produkter fra vores hylder, så vi sikrer dig den bedste kvalitet.

Vi har både de sikre valg, som de fleste kvinder elsker – nemlig et stort udsøgt chokoladesortiment bestående af mange forskellige flotte æsker. Vi har også samlet en masse gavekurve, som indeholder både vin, chokolade og andre lækre delikatesser lige til at sætte tænderne i. Så gå op jagt efter gaven til din udkårne og forkæl hende eller ham på Valentinsdag.

Hjemmebagt romantik

Du kan også kaste dig over hjemmebagningen for at lave noget helt unikt til din udkårne. Det er personligt, og det viser, at du gerne vil bruge tid på at forkæle den, du holder af. På Coop.dk MAD finder du derfor alt du skal bruge til at bage en lækker kage på Valentinsdag. Du kan med fordel snige kærlighed ind i kagen ved at bage den i en hjerteformet kageform.

En anden mulighed er at bage et stort parti småkager stukket ud som hjerter. Læg småkagerne i en hjerteformet kagedåse, og så har du nemt en personlig gave til ham eller hende, du gerne vil vise din kærlighed til. Hvis du vil gøre noget ekstra ud af det, kan du pynte kagerne og skrive søde hilsner på kagerne med glasur.

Den perfekte valentinsmiddag

Husk også at forkæl den du holder af med en lækker hjemmelavet valentinsmiddag. Du finder det perfekte stykke kød til en romantisk middag lige her og vores slagter er selvfølgelig også klar til at hjælpe dig. Til forretten kan du kigge forbi vores sortiment af frisk fisk og skaldyr. Her finder du blandt andet laks, jomfruhummer og blåmuslinger, der alle udgør den perfekte start på en god og lækker valentinsmiddag. Hvis du har mod på det, kan du også arrangere, at I sammen laver hjemmelavet sushi. Det er hyggeligt og sjovt, og det er romantisk at spise efterfølgende.

Til dessert kan du lave en tiramisu, som serveres i fine patentglas – alt fra Italien emmer af romantik. En anden mulighed er at bage brownies med pistacienødder – et sikkert hit, som langt de fleste elsker. I stedet for at skære et firkantet stykke, kan du stikke dine brownies ud med en hjerteform og anrette med is og friske bær – gerne i røde farver.

Når du handler online på Coop.dk MAD, leverer vi det hele direkte til din eller din partners dør. Så kan du nemt købe ind til den romantiske middag eller du kan i ro og mag klikke den perfekte chokolade eller gavekurv hjem til din udkårne.

Vælg leveringstidspunkt

Vælg første leveringstid

Efterfølgende måltidskasser leveres samme ugedag og tid


Kl.
{{selectedSlot.text}} {{selectedSlot.amountText}} kr. * {{selectedSlot.step2DiscountedAmountText}} kr.


{{error.message}}

Modtag en besked, når vi leverer hos dig

Vi leverer desværre ikke til postnummeret {{postalCode}} på nuværende tidspunkt.
Indtast din e-mail herunder, så vil vi kontakte dig, hvis vi starter levering
i dit postnummer.

Tak for din interesse

Vi kontakter dig, hvis vi starter levering indenfor dit postnummer.

Fejl
{{error.message}}

Oplys venligst dit postnummer for at se mulige leveringstidspunkter.

Formiddag
Eftermiddag
Aften

Spar penge på levering

 

Køb for {{basket.deliveryDiscount.step2ActivationAmount.formatShort}}
Yderligere {{ basket.deliveryDiscount.remainingToActivateStep2.formatNormal}}

Og spar {{ basket.deliveryDiscount.step2Discount.formatShort }} på levering

Køb for {{basket.deliveryDiscount.step3ActivationAmount.formatShort}}
Yderligere {{ basket.deliveryDiscount.remainingToActivateStep3.formatNormal}}

Få gratis levering
Og spar {{ basket.deliveryDiscount.step3Discount.value | toAmountPlain }} på levering

Fri levering

Du får fri levering, hvis du køber for over {{basket.deliveryDiscount.step3ActivationAmount.format}}

 

Click & Collect


Vælg leveringstidspunkt

Levering:{{ selectedDeliveryDay.text }} {{ selectedSlot.text }}

1.Indtast kode

Ugyldig kode
{{error.message}}

Bemærk!

Ansvaret for varerne overgår til køber ved levering til afhentningsstedet.
{{drop.name}}
{{drop.streetName}} {{drop.streetNumber}}
{{drop.postalCode}} {{drop.city}}

2. Vælg dato

Uge {{weekDayName}}
{{week.text}} {{day.text}} {{day.text}}

3.Vælg tidspunkt

Erstatningsvarer

Hvad menes med en erstatningsvare? Ud fra hvilke kriterier får jeg en eventuel erstatningsvare? Hvad sker der, hvis en vare er udsolgt? 
 

Erstatningsvarer

dagligvarer onlineI situationer, hvor en bestilt vare ikke kan leveres, tilbyder vi dig en erstatning for den bestilte vare. Dog kun hvis du har accepteret dette ved din bestilling på Coop.dk MAD. Du vælger nemlig selv ved bestillingen, om du ønsker at benytte dig af denne mulighed.

Erstatningskriterier

Har du sagt ja til erstatningsvarer, vil du modtage en tilsvarende eller bedre vare til samme pris som den bestilte. Kan vi ikke finde en passende erstatning, bliver du naturligvis ikke opkrævet for den pågældende vare, og beløbet udgår af din samlede faktura.

Udsolgte varer

Lige som i Coops butikker, kan du desværre opleve, at visse varer er udsolgte på Coop.dk MAD. Så snart varen ikke er at finde på vores lager, vil den stå som udsolgt på Coop.dk. MAD

Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre dig friske varer. Derfor tilbyder vi dig friskhedsgaranti på en lang række varer. For at overholde denne garanti kan der ved visse bestillinger opstå den situation, at en vare bliver kasseret i vores kvalitetskontrol - og at vi dermed desværre ikke kan levere den, selvom du har kunnet bestille den på Coop.dk MAD i første omgang.

Desuden kan der også opstå den beklagelige situation, at vores leverandører ikke kan levere en eller flere friske varer, på den dag, hvor du skal have leveret dine varer.

Hvis en bestilt vare bliver kasseret i vores kvalitetskontrol, eller vores leverandører ikke kan levere friske varer, på dagen hvor din levering sker, tilbyder vi dig en "erstatningsvare".

Nu hvor du har fyldt lidt i kurven

Vi vil opfordre dig til at vælge leveringstidspunkt, så vi kan vise dig hvilke varemængder der er tilgængelige.
Vælg leveringstidspunkt
Nej tak, jeg vælger senere

Du kan desværre ikke få leveret på det tidspunkt du tidligere har valgt

I mens du har været væk, er det det ønskede leveringstidspunkt desværre ikke længere tilgængeligt.Vælg venligst et andet leveringstidspunkt.
Ja tak - lad mig vælge et andet leveringstidspunkt
Jeg vælger et leveringstidspunkt senere

Vil du beholde din reservation?

Vi reserverer i øjeblikket dine varer samt dit valgte leveringstidspunkt.

Din reservation udløber om {{remindercountdown}} sekunder

Annullerer du din reservation eller er tiden herover udløbet, så kan vi ikke garantere dig, at alle varer og dit valgte leveringstidspunkt vil være tilgængelige ved afslutning af dit køb.

Du vil stadig kunne se dine varer i kurven uanset dit valg.

Ja tak - behold reservationen
Ja tak - behold reservationen
Annuller reservationen

Disse varer er ikke længere tilgængelige

Det er desværre ikke alle produkterne fra din tidligere ordre, som stadig er tilgængelig i vores butik. Det beklager vi. Nedenfor kan du se hvilke varer, der ikke længere er tilgængelige.

Kundeservice

{{lineItem.displayName}} {{lineItem.brand}} {{lineItem.displayName}} *

Flyt varer til din ordre?

Der er varer i din indkøbskurv. Vil du flytte disse varer til ordren, der leveres {{vm.deliveryText.toLowerCase()}}?