mad med citrusCitrusfrugter – Et frisk ’squeeze’ i en kold tid 

Januar kan være en sur tid – på mere end én måde. Det er nemlig højsæson for citrusfrugter. Her på Coop.dk MAD finder du alle de syrlige vidundere til faste lave priser. Få en frisk start på året med vores tips til syrlige lækkerier og skønne opskrifter.

 

citrus-image-holder-1

Et ekstra skud energi

Trænger du til ekstra energi? Så byd citrussæsonen velkommen og få et godt skud C-vitamin hos Coop.dk MAD. De skønne og populære frugter er gode at anvende i alt fra forret til dessert, i marinader og drinks. Du kan også bruge citrusfrugter, når dit kød skal være ekstra mørt. Prøv fx at marinere dit kød i citronsaft, olivenolie, hvidløg og krydderurter inden tilberedning. Det giver mørt kød som er ekstra smagfuldt. Her på Coop.dk MAD finder du inspiration til lækre opskrifter med de farvestrålende frugter.

Lime og citron ligner hinanden meget både i udseende og smag. Derfor anvendes de to citrusfrugter typisk i mange af de samme opskrifter. Dog er en lime en anelse mere eksotisk i duft og smag og smækfyldt med syrlig aromatisk saft. Dette eksotiske præg gør limen uundværlig i det asiatiske køkken, og den bruges hyppigt i wokretter, thaimad, i diverse marinader og til skaldyr.

Men lime har ikke kun hjemme i det asiatiske køkken. Også i det mexicanske køkken er den grønne frugt et stort hit. Den giver både et syrligt strejf til en fed guacamole og et frisk twist til en spicy taco. Lime har også hjemme i cocktails. Den populære Mojito er intet uden lime, og det er også tilfældet for mange andre skønne cocktails.

Som toppen af kransekagen er lime også en populær frugt i kager og desserter. Prøv for eksempel at tilsætte lime i en kagecreme for en ekstra frisk og eksotisk smag. I din smørcreme til de hjemmebagte cupcakes eller i glasuren til gulerodskagen fungerer lime også fantastisk. Riv desuden frisk limeskal i flødeskum og is, når det ikke skal være alt for sødt.

Start indkøbsturen & se hele vores udvalg af citrusfrugter her >

Lemonade af lime

Bland 150 gr. Sukker, 6 dl vand, kornene fra en vaniljestang samt revet skal fra en lime sammen i en gryde. Blandingen koges op, hvorefter den tages af varmen og sættes på køl. Derefter tilsættes friskpresset saft fra en lime, og lemonaden smages til med danskvand eller almindeligt vand efter lyst. Server den friske lemonade for familie og venner med isterninger. Pynt den læskende drik med lime og mynte for et eksotisk look.

Divider Coop Bil
Køb ind til lemonade

Limefrugt

Lime minder unægteligt om citron, og vi bruger også typisk de to citrusfrugter på samme måde. Men lime er fuld af syrlig aromatisk saft og har en mere eksotisk smag og duft end citron.

Lemonade -irma -frugt -og -grønt

Lime er uundværlig i wok-retter og thaimad og hanker op i både ris, rejer, skaldyr og dressinger.

Lime fuldender også et hav af drinks og cocktails, fx mojitoen. Mange mexicanske retter går hånd i hånd med lime som fx guacamole og ovenpå diverse taco-snacks.

Limefrugten er også fantastisk i desserter og kager.

TIP: Brug lime når is og flødeskum trænger til et syrligt og eksotisk spark - for lime er fortrinlig i desserter med fløde. Husk også at rive en anelse af skallen i flødeskummen for at give den en herlig, frisk smag.

Lav dejlig lemonade med lime og vanilje

Flæk en vaniljestang på langs og skrab kornene ud i en lille gryde. 
Kom også vaniljestangen i. Herefter putter du 150 g sukker, 6 dl vand samt revet skal fra
 en lime i gryden og lader blandingen koge op. Læg låg på, tag gryden af komfuret og lad blandingen afkøle helt. Tag vaniljestangen op og kom blandingen i en kande. Pres limesaften fra en lime i og smag til med koldt vand eller danskvand.

Server med isterninger, en friskskåret limeskive og frisk mynte. En nem og lækker drik til både kolde og varme dage. Velbekomme!

Vælg leveringstidspunkt

Vælg første leveringstid

Efterfølgende måltidskasser leveres samme ugedag og tid


Kl.
{{selectedSlot.text}} {{selectedSlot.amountText}} kr. * {{selectedSlot.step2DiscountedAmountText}} kr.


{{error.message}}

Modtag en besked, når vi leverer hos dig

Vi leverer desværre ikke til postnummeret {{postalCode}} på nuværende tidspunkt.
Indtast din e-mail herunder, så vil vi kontakte dig, hvis vi starter levering
i dit postnummer.

Tak for din interesse

Vi kontakter dig, hvis vi starter levering indenfor dit postnummer.

Fejl
{{error.message}}

Oplys venligst dit postnummer for at se mulige leveringstidspunkter.

Formiddag
Eftermiddag
Aften

Spar penge på levering

 

Køb for {{basket.deliveryDiscount.step2ActivationAmount.formatShort}}
Yderligere {{ basket.deliveryDiscount.remainingToActivateStep2.formatNormal}}

Og spar {{ basket.deliveryDiscount.step2Discount.formatShort }} på levering

Køb for {{basket.deliveryDiscount.step3ActivationAmount.formatShort}}
Yderligere {{ basket.deliveryDiscount.remainingToActivateStep3.formatNormal}}

Få gratis levering
Og spar {{ basket.deliveryDiscount.step3Discount.value | toAmountPlain }} på levering

Fri levering

Du får fri levering, hvis du køber for over {{basket.deliveryDiscount.step3ActivationAmount.format}}

 

Click & Collect


Vælg leveringstidspunkt

Levering:{{ selectedDeliveryDay.text }} {{ selectedSlot.text }}

1.Indtast kode

Ugyldig kode
{{error.message}}

Bemærk!

Ansvaret for varerne overgår til køber ved levering til afhentningsstedet.
{{drop.name}}
{{drop.streetName}} {{drop.streetNumber}}
{{drop.postalCode}} {{drop.city}}

2. Vælg dato

Uge {{weekDayName}}
{{week.text}} {{day.text}} {{day.text}}

3.Vælg tidspunkt

Erstatningsvarer

Hvad menes med en erstatningsvare? Ud fra hvilke kriterier får jeg en eventuel erstatningsvare? Hvad sker der, hvis en vare er udsolgt? 
 

Erstatningsvarer

dagligvarer onlineI situationer, hvor en bestilt vare ikke kan leveres, tilbyder vi dig en erstatning for den bestilte vare. Dog kun hvis du har accepteret dette ved din bestilling på Coop.dk MAD. Du vælger nemlig selv ved bestillingen, om du ønsker at benytte dig af denne mulighed.

Erstatningskriterier

Har du sagt ja til erstatningsvarer, vil du modtage en tilsvarende eller bedre vare til samme pris som den bestilte. Kan vi ikke finde en passende erstatning, bliver du naturligvis ikke opkrævet for den pågældende vare, og beløbet udgår af din samlede faktura.

Udsolgte varer

Lige som i Coops butikker, kan du desværre opleve, at visse varer er udsolgte på Coop.dk MAD. Så snart varen ikke er at finde på vores lager, vil den stå som udsolgt på Coop.dk. MAD

Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre dig friske varer. Derfor tilbyder vi dig friskhedsgaranti på en lang række varer. For at overholde denne garanti kan der ved visse bestillinger opstå den situation, at en vare bliver kasseret i vores kvalitetskontrol - og at vi dermed desværre ikke kan levere den, selvom du har kunnet bestille den på Coop.dk MAD i første omgang.

Desuden kan der også opstå den beklagelige situation, at vores leverandører ikke kan levere en eller flere friske varer, på den dag, hvor du skal have leveret dine varer.

Hvis en bestilt vare bliver kasseret i vores kvalitetskontrol, eller vores leverandører ikke kan levere friske varer, på dagen hvor din levering sker, tilbyder vi dig en "erstatningsvare".

Nu hvor du har fyldt lidt i kurven

Vi vil opfordre dig til at vælge leveringstidspunkt, så vi kan vise dig hvilke varemængder der er tilgængelige.
Vælg leveringstidspunkt
Nej tak, jeg vælger senere

Du kan desværre ikke få leveret på det tidspunkt du tidligere har valgt

I mens du har været væk, er det det ønskede leveringstidspunkt desværre ikke længere tilgængeligt.Vælg venligst et andet leveringstidspunkt.
Ja tak - lad mig vælge et andet leveringstidspunkt
Jeg vælger et leveringstidspunkt senere

Vil du beholde din reservation?

Vi reserverer i øjeblikket dine varer samt dit valgte leveringstidspunkt.

Din reservation udløber om {{remindercountdown}} sekunder

Annullerer du din reservation eller er tiden herover udløbet, så kan vi ikke garantere dig, at alle varer og dit valgte leveringstidspunkt vil være tilgængelige ved afslutning af dit køb.

Du vil stadig kunne se dine varer i kurven uanset dit valg.

Ja tak - behold reservationen
Ja tak - behold reservationen
Annuller reservationen

Disse varer er ikke længere tilgængelige

Det er desværre ikke alle produkterne fra din tidligere ordre, som stadig er tilgængelig i vores butik. Det beklager vi. Nedenfor kan du se hvilke varer, der ikke længere er tilgængelige.

Kundeservice

{{lineItem.displayName}} {{lineItem.brand}} {{lineItem.displayName}} *

Flyt varer til din ordre?

Der er varer i din indkøbskurv. Vil du flytte disse varer til ordren, der leveres {{vm.deliveryText.toLowerCase()}}?