Ansvarlighed

  • Klima
  • Plast og emballage
  • Økologi
  • Madspild

Coop.dk MAD sikrer, at overskudsmad kommer både udsatte borgere og dyrene i Københavns Zoo til gode

 

Madspild skal forhindres. Ca. 20 % af den gennemsnitlige danskers CO2-udledning stammer fra det, vi spiser. Og her handler det ikke bare om bøf versus gulerod, men om at maden ikke går til spilde.

 

Hos Coop.dk MAD er det vores holdning, at ingen mad må gå til spilde. Derfor har vi oprettet en online ”Red Maden køler” ligesom den du finder i Coops fysiske butikker. Her finder du skarpe tilbud på varer, som nærmer sig sidste dato for vores friskhedsgaranti. Se mere her https://butik.mad.coop.dk/madspild/stop-madspild-ekstra-nedsatte-varer

 

Skulle der alligevel være varer fra vores terminal, som ikke bliver solgt i vores Red Maden køler, donerer vi overskudsmaden til Fødevarebanken som kommer udsatte borgere til gode:

 

”I FødevareBanken sørger vi for, at overskudsmad fra Coop.dk bliver til måltider for udsatte børn og voksne i Danmark. Når Coop har varer, de ikke kan sælge, så ringer de til os. Vores frivillige henter varerne og sørger for, at overskudsmaden kommer ud til over 300 forskellige sociale organisationer i hele landet - herunder herberger, væresteder, krisecentre og bosteder. På den måde er Coop med til at bekæmpe madspild og madfattigdom sammen med os. Dét kalder vi fra madspild til måltider.” siger Lea Gry von Cotta-Schønberg, direktør i FødevareBanken

 

Der doneres også grøntsager til dyrene i Københavns Zoo:

 

”Overskydende grøntsager og frugt fra Coop.dk sparer os for mange penge årligt og bidrager samtidig til, at vi kan tilbyde vores 4000 dyr en varieret kost hver dag. Kvaliteten er høj, og vi er glade for, at madvarerne ikke går til spilde” siger Peter Jensen, foderkøkkenet i Zoologisk Have København